Ensembles

Metis Quartet

Metis Quartet is opgericht in november 2015 en bestaat uit violistes Emma Rhebergen (1992, Leiden) en Ana Termeulen (1995, Amsterdam) , altvioliste Anna Meenderink (1996, Naaldwijk) en cellist Carlos Leal Cardín (1989, Madrid). De vier musici kennen elkaar van hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op dit moment studeren zij aan de conservatoria van Den Haag, Maastricht en Freiburg (DL).

Het idee om samen te gaan spelen komt voort uit een gezamenlijke liefde voor kwartetspel en het strijkkwartetrepertoire. De musici delen een zelfde gevoel over muzikale interpretatie en zijn op zoek naar een gemeenschappelijk kwartetgeluid.

Metis Quartet trad onder meer op tijdens het Grachtenfestival Amsterdam en de Zeister Muziekdagen. Tijdens dit festival volgde het kwartet masterclasses bij o.a. leden van het Emerson Quartet, het Quartetto Quiroga, het Alban Berg Quartet en Alexander Pavlovsky. Verder volgden zij lessen bij Johannes Meissl, Lucia Swarts, Vera Beths en Liesbeth Steffens.

Individueel hebben de leden prijzen gewonnen bij verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours en het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In Maart 2016 stond Metis Quartet in de finale van de Grote Kamermuziekprijs in De Doelen, in Rotterdam.

Carlos en Anna spelen op een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal MuziekinstrumentenFonds (NMF)

Duo Emma Rhebergen & Michelle Chow

Emma en Michelle ontmoetten elkaar al op de Jong Talentopleiding van het Koninklijk conservatorium en besloten in 2013 als viool-piano duo samen te werken. In juni 2016 behaalden zij beiden hun diploma aan het Koninklijk Conservatorium.

Als duo ontwikkelen Emma en Michelle zich in een breed repertoire, van o.m. Bach en Mozart tot Beethoven, Brahms, maar ook Szymanowski, Prokofieff en Bartók. Zij volgden samen de duoklas lessen aan het Koninklijk Conservatorium, waar zij gecoacht werden door Sepp Grotenhuis en Hans Eijsackers.
Zie ook: www.michellechow.nl

Pieters Angels

Het ensemble Pieters Angels bestaat uit klarinettiste Denise van Leeuwen, violistes Emma Rhebergen en Eva de Vries, altvioliste Anna Meenderink, celliste Jobine Siekman en pianiste Valentina Tóth. De musici studeren of zijn net afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Maastricht, Brussel en Londen.

Pieters Angels is ontstaan in 2008 tijdens de tournee van het Atheneum Kamerorkest (AKO) van de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag naar Santiago de Compostella in Noordwest Spanje. Daar werd besloten om het octet voor vijf strijkers en drie blazers van Schubert uit te voeren.

Sindsdien is de samenstelling gewijzigd tot het uiteindelijke vaste ensemble nu: klarinet, strijkkwartet en piano, dat sinds 2010 samen speelt. Deze bezetting biedt het ensemble de mogelijkheid tot een zeer gevarieerd repertoire, van duo tot sextet.

Pieters Angels speelde op diverse locaties en gelegenheden in heel Nederland, waaronder de kleine zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Hoorn (waar een trio uit Pieters Angels als Menotti trio de Eerste prijs won op het concours voor kamermuziekensembles), en op het Grachtenfestival Amsterdam.
Zie voor meer informatie: www.pietersangels.nl

Ciconia Consort

Het Ciconia Consort is opgericht in 2013 en staat onder leiding van dirigent Dick van Gasteren. Door verrassende programmeringen en hoge speelkwaliteit vinden de concerten van het Ciconia Consort in steeds bredere kring erkenning. Het orkest wil niet slechts een concert bieden, maar een “avond of middag uit”. Daarbij worden concertprogramma’s vaak aangekleed met cross-overs naar andere disciplines, zoals theater, ballet en wetenschap, of met een culinaire versnapering. De concerten spelen regelmatig in op actuele thema’s.

Het orkest heft in korte tijd een breed repertoire opgebouwd en speelt muziek uit alle stijlperiodes, van barok tot modern. Naast de grote strijkerswerken staan ook veel onbekende meesterwerken en Nederlandse premières op het programma.

Terwijl het orkest naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren streeft, zijn enorme muziekvreugde en intensief en energiek musiceren altijd het ideaal!
www.ciconiaconsort.nl

© 2014 Emma Rhebergen  |  webdesign Matthijs van der Moolen  |  fotografie Felix Quaedvlieg, Arthur Schoonenberg